“Feštinsko kraljevstvo” Cave

Een grot is een grot zou je zeggen. Wij zijn al in meerdere grotten geweest, de grotten van Pastonje in Slovenië grotten van Baredine (omgeving Porec). Maar onze favoriet, is de grot bij Žminj. Dit omdat wij ook 3 kleine kinderen hebben en hier ook graag naar toe gaan met mijn (schoon)ouders Aad en Marijke. Deze grot is net niet voor een rolstoel toegankelijk maar het scheeld niet veel. Een grot waarbij de kinderen ook veilig naar beneden kunnen lopen. Geen kilometers lopen. Maar toch (bijna) alles kunnen zien wat een grote grot ook bied.

info bord

Ik ga geen foto's plaatsaen van de grot zelf. Die mag je zelf gaan ontdekken en maken. De rondleiding kun je bijna persoonlijk noemen, dit omdat er met kleine groepen gewerkt word. Net als de grot in Baradine. Alleen hier is het veel gemoedelijker. Indien je hier naar toe gaat met kinderen, neem dan wel de tijd. Waarom vraag je je dan af....

de winter werkplaatsnoëlle met egel

Dit omdat het eigenlijk een grote speelweide is voor kinderen. Allemaal zelf uit hout gesneden speel voorwerpen. Een voetbalveldje, kippen, vliegtuig gewoon echt van alles. De kinderen ontdekken hier waarmee ze kunnen spelen en zichzelf mee kunnen vermaken. Oudere kinderen kunnen relaxen en de ouders kunnen plaatsnemen op een van de bankjes in het veld of op het terras in de schaduw.

Relaxing NeomyHet schaduw terras

Uiteraard heb ik hierover ook een review geschreven voor Google die kan je hier lezen omdat deze plek gewoon zo relaxed is. In de herfst gaat alles met de versiering richting haloween met allemaal kalebassen en pompoenen en vele ook uitgesneden of bewerkt. Gewoon een geweldige plaats.

Kijk hier naar de route: via google route naar de grot

Next Post Previous Post