Stari grad Labin (Oude stad Labin),

In Labin zijn de sporen van de laatste 20 jaar aan armoede nog te zien. Mijnen gesloten groot deel van de bewoners zonder werk. En nu beginnen ze er allemaal weer bovenop te komen. Het oude centrum/stad van Labin zijn de wisselingen van macht nog te zien. De geschiedenis is hier enorm, van romeinen, hongaren, oosterijkers tot aan italianen hebben hier aan het roer gestaan zoals in vele delen van Istrië.

de eeuwen oude trap

Het oude centrum is rijk aan historie van gebouwen. Een terrasje pakken en genieten van het uitzicht is echt aanbevolen. Wij gaan hier graag naar toe. Lekker eten op het plein of elders in dit oude centrum. Afgerond met een wandeling door het eeuwen oude centrum.

Het museum

Het rode gebouw is het museum, in dit museum kan je herbeleven hoe het was in de mijnen rondom Labin. Laat je hier inspireren hoe het was en wandel door de gangen.

Met open boek dus gebouwd tijdens vredenstijdwandel en beleef de geschiedenis

Uiteraard heb ik heel veel foto's van maar dan zou ik misschien de nieuwsgierigheid weg halen. Het uitzicht is enorm en zelfs de kinderen vinden het leuk om hier rond te wandelen.

fantastisch uitzicht

Via de onderstaande link kan je de route vinden: Via Google maps

Next Post Previous Post